Huk, Bogdan (1964- ). U rus'komu "štetli" miž Korosnom ta Râševom
(2)
Kubit, Joanna. Kamienie młyńskie i wiatraki - znikające symbole Pogórza Dynowskiego
(2)
Rohan, Dorota. Kamienie młyńskie i wiatraki - znikające symbole Pogórza Dynowskiego
(2)
Adamczyk, Mikołaj. Prus, Paweł. Udrożnienie systemu Sanu dla migracji ryb dwuśrodowiskowych szansą aktywizacji turystycznej regionu
(1)
Adamski, Jerzy F. (1957- )
(1)
Baran-Zgłobicka, Bogusława. Krajobraz zlewni górnej Markówki - struktura, walory, problemy zagospodarowania
(1)
Bartoszek, Lilianna. Retencja związków biogennych w zbiornikach zaporowych górnego Sanu
(1)
Bańkosz, Robert. Bieszczadzka kuchnia regionalna
(1)
Bober-Kordas, Monika. Badania archeologiczne zamku w Dąbrówce Starzeńskiej
(1)
Buczek-Kowalik, Małgorzata. Przyrodnicze uwarunkowania rozwoju turystyki uzdrowiskowej na wybranych przykładach uzdrowisk karpackich z Polski, Słowacji i Ukrainy
(1)
Chmielowski, Krzysztof. Analiza funkcjonowania oczyszczalni ścieków w Przysiekach (powiat jasielski) przy wykorzystaniu wybranych metod statystycznych
(1)
Chmielowski, Krzysztof. Analiza zmniejszania wybranych zanieczyszczeń w ściekach bytowych na przykładzie oczyszczalni w Nowym Żmigrodzie
(1)
Chmielowski, Krzysztof. Ocena funkcjonowania oczyszczalni ścieków w Dynowie
(1)
Cichocka, Izabela. Walory turystyczne miasta Przemyśla i okolic w aspekcie badań ankietowych
(1)
Czachara, Justyna. Lokalne i tradycyjne produkty żwynościowe szansą zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich
(1)
Czachara, Justyna. Turystyka wiejska formą rekreacji i terapii dla osób niepełnosprawnych
(1)
Czarnota, Joanna. Aspekty ekologiczne przyrodniczego wykorzystania osadów ściekowych
(1)
Czoch, Katarzyna. Wyznaczenie silnie zmienionych i sztucznych części wód w zlewni Sanu
(1)
Czopek, Sylwester (1958- )
(1)
Dec, Beata ; Krupa, Jan. Możliwości wzbogacenia oferty turystycznej w obszarze turystyki winiarskiej na Podkarpaciu
(1)
Dec, Beata. Analiza trendów rozwojowych hoteli Spa i wellness
(1)
Dec, Beata. Atrakcyjność turystyczna województwa podkarpackiego w opinii turystów przebywających w Łańcucie
(1)
Dec, Beata. Atrakcyjność województwa podkarpackiego - przesłanki badania ruchu turystycznego
(1)
Dec, Beata. Innowacyjność elementem konkurencyjności w turystyce na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dec, Beata. Współczesne trendy w rozwoju usług na przykładzie obiektów noclegowych Podkarpacia
(1)
Drzymała, Sylwia. Wybrane zagadnienia Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Krakowie realizowane w zlewni Sanu
(1)
Dul, Magdalena. Możliwości rozwoju enoturystyki na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dyrda, Grażyna (nauki ekonomiczne)
(1)
Dyrda, Grażyna. Program strategiczny "Błękitny San" jako przykład aktywności administracji samorządowej w zakresie ochrony środowiska obszarów atrakcyjnych turystycznie
(1)
Dyrda, Grażyna. Przesłanki kształtowania profilu turystycznego gmin Pogórza Dynowskiego
(1)
Dyrda, Grażyna. Rola turystyki edukacyjnej w realizacji koncepcji turystyki zrównoważonej na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dyrda, Grażyna. Uwarunkowania kreacji lokalnych produktów turystycznych na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dyrda, Grażyna. Uwarunkowania rozwoju turystyki zrównoważonej na obszarze Pogórza Dynowskiego w świetle założeń polityki turystycznej Unii Europejskiej
(1)
Dyrda-Maciałek, Sylwia. Uwarunkowania kreacji lokalnych produktów turystycznych na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dyrda-Maciałek, Sylwia. Wykorzystanie koncepcji klastrów w kształtowaniu oferty turystycznej regionu (na przykładzie koncepcji podkarpackiego klastra turystyki kulturowej)
(1)
Dziurka, Marek. Innowacyjna maszyna w konserwacji pasz objętościowych na potrzeby środowisk wiejskich
(1)
Furtek, Norbert. Bieszczadzka kuchnia regionalna
(1)
Furtek, Norbert. Lokalne i tradycyjne produkty żwynościowe szansą zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich
(1)
Gil, Zdzisław (1948- )
(1)
Grela, Jerzy. Wybrane zagadnienia Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Krakowie realizowane w zlewni Sanu
(1)
Gutkowska, Barbara. Rośliny chronione występujące w dolinie Sanu na odcinku od Trepczy do Kuńkowic
(1)
Gutkowska, Barbara. Zasoby przyrodnicze Pogórza Dynowskiego w aspekcie produkcji pszczelarskiej
(1)
Górski, Stanisław. Jakość przestrzeni i lokalny krajobraz jako ważne elementy komunikatu kultury regionu Pogórza Dynowskiego
(1)
Gębica, Piotr (1961- )
(1)
Gębica, Piotr ; Superson, Sławomir. Projekt szlaku geoturystyczno-kulturowego regionu rzeszowskiego
(1)
Hałys, Justyna. Problematyka ochrony środowiska w aspekcie rozwoju turystyki wiejskiej
(1)
Jarek, Sabina. Dolina Sanu jako środowisko występowania bobra europejskiego (Castor fiber) - Bóbr i człowiek - nie zawsze łatwe współistnienie
(1)
Kida, Małgorzata. Wpływ zagospodarowania zlewni na jakość osadów dennych rzeki Wisłok
(1)
Klich, Mariusz. Dolina Sanu jako środowisko występowania bobra europejskiego (Castor fiber) - Bóbr i człowiek - nie zawsze łatwe współistnienie
(1)
Klich, Mariusz. Inwazyjne gatunki roślin jako zagrożenie dla walorów krajobrazowych i turystycznych na przykładzie doliny Sanu na Pogórzu Dynowskim
(1)
Klich, Sabina. Inwazyjne gatunki roślin jako zagrożenie dla walorów krajobrazowych i turystycznych na przykładzie doliny Sanu na Pogórzu Dynowskim
(1)
Kociuba, Piotr. Lasy jako potencjał turystyczny Karpat ukraińskich
(1)
Koszelnik, Piotr. Retencja związków biogennych w zbiornikach zaporowych górnego Sanu
(1)
Koszelnik, Piotr. Spływy powierzchniowe azotu do wód Sanu i jego dopływów
(1)
Koszelnik, Piotr. Wpływ zagospodarowania zlewni na jakość osadów dennych rzeki Wisłok
(1)
Koszelnik, Piotr. Występowanie WWA i PCB w osadach dennych rzeki San
(1)
Kozak, Ganna. Pisanka ukrainskich Karpat
(1)
Kozak, Hanna. Lasy jako potencjał turystyczny Karpat ukraińskich
(1)
Kozak, Ihor. Lasy jako potencjał turystyczny Karpat ukraińskich
(1)
Kozak, Ihor. Pisanka ukrainskich Karpat
(1)
Kraś, Jacek. Turystyka aktywna i zagrożenia w niej występujące
(1)
Krupa, Jan. Atrakcyjność turystyczna województwa podkarpackiego w opinii turystów przebywających w Łańcucie
(1)
Krupa, Jan. Atrakcyjność województwa podkarpackiego - przesłanki badania ruchu turystycznego
(1)
Krupa, Jan. Bezpieczeństwo żywności i żywienia w turystyce kulinarnej
(1)
Krupa, Jan. Bieszczadzka kuchnia regionalna
(1)
Krupa, Jan. Innowacyjność elementem konkurencyjności w turystyce na Pogórzu Dynowskim
(1)
Krupa, Jan. Lokalne i tradycyjne produkty żwynościowe szansą zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich
(1)
Krupa, Jan. Ludowe tradycje kulinarne jako atrakcja turystyczna Podkarpacia
(1)
Krupa, Jan. Możliwości rozwoju enoturystyki na Pogórzu Dynowskim
(1)
Krupa, Jan. Problematyka ochrony środowiska w aspekcie rozwoju turystyki wiejskiej
(1)
Krupa, Jan. Prof. dr hab. Wiesław Wagner 1945-2010
(1)
Krupa, Jan. Rolnictwo ekologiczne czynnikiem zwiększenia oferty turystycznej w województwie podkarpackim
(1)