Kubit, Joanna. Kamienie młyńskie i wiatraki - znikające symbole Pogórza Dynowskiego
(2)
Mazurek-Kusiak, Anna K
(2)
Rohan, Dorota. Kamienie młyńskie i wiatraki - znikające symbole Pogórza Dynowskiego
(2)
Zieliński, Krzysztof (1961- )
(2)
Baran-Zgłobicka, Bogusława. Krajobraz zlewni górnej Markówki - struktura, walory, problemy zagospodarowania
(1)
Bartoszek, Lilianna. Retencja związków biogennych w zbiornikach zaporowych górnego Sanu
(1)
Bańkosz, Robert. Bieszczadzka kuchnia regionalna
(1)
Borkowski, Sebastian (kartograf)
(1)
Broński, Krzysztof. Problemy wykorzystania galicyjskiego dziedzictwa kulturowego w turystyce
(1)
Brudnicka, Anna. Początki Głogowa Małopolskiego - koncepcja przestrzeni utopijnych
(1)
Buczek-Kowalik, Małgorzata. Przyrodnicze uwarunkowania rozwoju turystyki uzdrowiskowej na wybranych przykładach uzdrowisk karpackich z Polski, Słowacji i Ukrainy
(1)
Buczek-Kowalik, Małgorzata. Sacrum w ofercie ekomuzeum "Trzy kultury" w Bieszczadach
(1)
Budzyński, Zdzisław. Rzeka w krajobrazie wsi podrzeszowskiej. Zmiany koryta Wisłoka w obrębie Drabinianki w XIX-XX w
(1)
Chmielowski, Krzysztof. Analiza funkcjonowania oczyszczalni ścieków w Przysiekach (powiat jasielski) przy wykorzystaniu wybranych metod statystycznych
(1)
Chmielowski, Krzysztof. Ocena funkcjonowania oczyszczalni ścieków w Dynowie
(1)
Cichocka, Izabela. Walory turystyczne miasta Przemyśla i okolic w aspekcie badań ankietowych
(1)
Czachara, Justyna. Lokalne i tradycyjne produkty żwynościowe szansą zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich
(1)
Czachara, Justyna. Turystyka wiejska formą rekreacji i terapii dla osób niepełnosprawnych
(1)
Czarnota, Joanna. Aspekty ekologiczne przyrodniczego wykorzystania osadów ściekowych
(1)
Czerniakowski, Zbigniew W. (1957- ). Żywność tradycyjna i regionalna jako motyw przewodni plenerowych imprez kulinarnych na Podkarpaciu
(1)
Czoch, Katarzyna. Wyznaczenie silnie zmienionych i sztucznych części wód w zlewni Sanu
(1)
Dec, Beata ; Krupa, Jan. Możliwości wzbogacenia oferty turystycznej w obszarze turystyki winiarskiej na Podkarpaciu
(1)
Dec, Beata. Analiza trendów rozwojowych hoteli Spa i wellness
(1)
Dec, Beata. Atrakcyjność turystyczna województwa podkarpackiego w opinii turystów przebywających w Łańcucie
(1)
Dec, Beata. Atrakcyjność województwa podkarpackiego - przesłanki badania ruchu turystycznego
(1)
Dec, Beata. Innowacyjność elementem konkurencyjności w turystyce na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dec, Beata. Współczesne trendy w rozwoju usług na przykładzie obiektów noclegowych Podkarpacia
(1)
Drzymała, Sylwia. Wybrane zagadnienia Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Krakowie realizowane w zlewni Sanu
(1)
Dudek, Joanna. Możliwości rewitalizacji galicyjskich miasteczek na przykładzie Czudca i Błażowej
(1)
Dul, Magdalena. Możliwości rozwoju enoturystyki na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dykiel, Magdalena. Wybrane kierunki rozwoju turystyki kulinarnej na Podkarpaciu opartej na żywności o podwyższonych walorach jakościowych
(1)
Dyrda, Grażyna. Program strategiczny "Błękitny San" jako przykład aktywności administracji samorządowej w zakresie ochrony środowiska obszarów atrakcyjnych turystycznie
(1)
Dyrda, Grażyna. Przesłanki kształtowania profilu turystycznego gmin Pogórza Dynowskiego
(1)
Dyrda, Grażyna. Rola turystyki edukacyjnej w realizacji koncepcji turystyki zrównoważonej na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dyrda, Grażyna. Uwarunkowania kreacji lokalnych produktów turystycznych na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dyrda, Grażyna. Uwarunkowania rozwoju turystyki zrównoważonej na obszarze Pogórza Dynowskiego w świetle założeń polityki turystycznej Unii Europejskiej
(1)
Dyrda-Maciałek, Sylwia. Uwarunkowania kreacji lokalnych produktów turystycznych na Pogórzu Dynowskim
(1)
Dyrda-Maciałek, Sylwia. Wykorzystanie koncepcji klastrów w kształtowaniu oferty turystycznej regionu (na przykładzie koncepcji podkarpackiego klastra turystyki kulturowej)
(1)
Figurska-Dudek, Joanna. Rynek jako serce układu urbanistycznego galicyjskiego miasteczka
(1)
Fudala, Ewa. Pierwszy
(1)
Furtek, Norbert. Bieszczadzka kuchnia regionalna
(1)
Furtek, Norbert. Lokalne i tradycyjne produkty żwynościowe szansą zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich
(1)
Gancarski, Jan (1956- )
(1)
Grela, Jerzy. Wybrane zagadnienia Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Krakowie realizowane w zlewni Sanu
(1)
Gutkowska, Barbara. Zasoby przyrodnicze Pogórza Dynowskiego w aspekcie produkcji pszczelarskiej
(1)
Górski, Stanisław. Jakość przestrzeni i lokalny krajobraz jako ważne elementy komunikatu kultury regionu Pogórza Dynowskiego
(1)
Gębica, Piotr ; Superson, Sławomir. Projekt szlaku geoturystyczno-kulturowego regionu rzeszowskiego
(1)
Hałys, Justyna. Problematyka ochrony środowiska w aspekcie rozwoju turystyki wiejskiej
(1)
Janicka, Joanna (1959- )
(1)
Jarek, Sabina. Dolina Sanu jako środowisko występowania bobra europejskiego (Castor fiber) - Bóbr i człowiek - nie zawsze łatwe współistnienie
(1)
Kaznowski, Mariusz. Murale "historyczne" na Podkarpaciu - obiekty sztuki nietrwałej jako podlegający przemijaniu element artystyczny przestrzeni publicznej
(1)
Kida, Małgorzata. Wpływ zagospodarowania zlewni na jakość osadów dennych rzeki Wisłok
(1)
Klich, Mariusz. Dolina Sanu jako środowisko występowania bobra europejskiego (Castor fiber) - Bóbr i człowiek - nie zawsze łatwe współistnienie
(1)
Klich, Mariusz. Inwazyjne gatunki roślin jako zagrożenie dla walorów krajobrazowych i turystycznych na przykładzie doliny Sanu na Pogórzu Dynowskim
(1)
Klich, Sabina. Inwazyjne gatunki roślin jako zagrożenie dla walorów krajobrazowych i turystycznych na przykładzie doliny Sanu na Pogórzu Dynowskim
(1)
Kociuba, Piotr. Lasy jako potencjał turystyczny Karpat ukraińskich
(1)
Koszelnik, Piotr. Retencja związków biogennych w zbiornikach zaporowych górnego Sanu
(1)
Koszelnik, Piotr. Spływy powierzchniowe azotu do wód Sanu i jego dopływów
(1)
Koszelnik, Piotr. Wpływ zagospodarowania zlewni na jakość osadów dennych rzeki Wisłok
(1)
Kozak, Ganna. Pisanka ukrainskich Karpat
(1)
Kozak, Hanna. Lasy jako potencjał turystyczny Karpat ukraińskich
(1)
Kozak, Ihor. Lasy jako potencjał turystyczny Karpat ukraińskich
(1)
Kozak, Ihor. Pisanka ukrainskich Karpat
(1)
Kraś, Jacek. Turystyka aktywna i zagrożenia w niej występujące
(1)
Krochmal-Marczak, Barbara
(1)
Krochmal-Marczak, Barbara. Wybrane kierunki rozwoju turystyki kulinarnej na Podkarpaciu opartej na żywności o podwyższonych walorach jakościowych
(1)
Krupa, Jan. Atrakcyjność turystyczna województwa podkarpackiego w opinii turystów przebywających w Łańcucie
(1)
Krupa, Jan. Atrakcyjność województwa podkarpackiego - przesłanki badania ruchu turystycznego
(1)
Krupa, Jan. Bezpieczeństwo żywności i żywienia w turystyce kulinarnej
(1)
Krupa, Jan. Bieszczadzka kuchnia regionalna
(1)
Krupa, Jan. Innowacyjność elementem konkurencyjności w turystyce na Pogórzu Dynowskim
(1)
Krupa, Jan. Lokalne i tradycyjne produkty żwynościowe szansą zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich
(1)
Krupa, Jan. Ludowe tradycje kulinarne jako atrakcja turystyczna Podkarpacia
(1)