Forma i typ
Publikacje naukowe
(7)
Artykuły
(6)
Książki
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Autor
Dżugan, Małgorzata
(2)
(RED)
(1)
Adamczyk, Greta
(1)
Augustyńska-Prejsnar, Anna
(1)
Banaś, Joanna (chemik)
(1)
Cyrek, Piotr
(1)
Czerniakowski, Zbigniew W. (1957- ). Żywność tradycyjna i regionalna jako motyw przewodni plenerowych imprez kulinarnych na Podkarpaciu
(1)
Czernicka, Maria
(1)
Czernicka, Maria. Ocena zawartości kumaryn w cynamonie dostępnym na lokalnym rynku
(1)
Dykiel, Magdalena. Wybrane kierunki rozwoju turystyki kulinarnej na Podkarpaciu opartej na żywności o podwyższonych walorach jakościowych
(1)
Dżugan, Małgorzata. Ocena zawartości kumaryn w cynamonie dostępnym na lokalnym rynku
(1)
Gajdek, Grażyna
(1)
Grzybek, Maria (1952- )
(1)
Jaworska-Tomczyk, Kornelia
(1)
Jaworska-Tomczyk, Kornelia. Ocena jadłospisu domu pomocy społecznej w Przemyślu
(1)
Kaczmarski, Mateusz
(1)
Kisała, Joanna
(1)
Kluz, Maciej
(1)
Koszelnik, Piotr (1972- )
(1)
Krochmal-Marczak, Barbara. Wybrane kierunki rozwoju turystyki kulinarnej na Podkarpaciu opartej na żywności o podwyższonych walorach jakościowych
(1)
Krupa, Jan (1955- )
(1)
Lechowska, Jadwiga. Żywność tradycyjna i regionalna jako motyw przewodni plenerowych imprez kulinarnych na Podkarpaciu
(1)
Maciejaszek, Ireneusz
(1)
Makarski, Sylwester (1942- )
(1)
Migdał, Władysław. Jakość i bezpieczeństwo produktów tradycyjnych pochodzenia zwierzęcego Podkarpacia
(1)
Motor, Małgorzata
(1)
Muchacka, Renata
(1)
Oleniuch, Iwona. Aktywność edukacyjna i promocyjna skansenu w Kolbuszowej w zakresie dziedzictwa kulinarnego regionu
(1)
Oleniuch, Iwona. Szlak kulinarny "Podkarpackie smaki" jako przykład realizacji idei tematycznego szlaku kulturowego
(1)
Ormian, Małgorzata
(1)
Orłowski, Dominik
(1)
Pisarek, Marta. Wybrane kierunki rozwoju turystyki kulinarnej na Podkarpaciu opartej na żywności o podwyższonych walorach jakościowych
(1)
Pisarek, Marta. Żywność tradycyjna i regionalna jako motyw przewodni plenerowych imprez kulinarnych na Podkarpaciu
(1)
Puchalski, Czesław
(1)
Puchyr, Katarzyna (technolog żywności)
(1)
Rymar, Stanisław
(1)
Skomorucha, Iwona
(1)
Sosnówka-Czajka, Ewa
(1)
Sowa, Patrycja
(1)
Sowa, Patrycja. Ocena zawartości kumaryn w cynamonie dostępnym na lokalnym rynku
(1)
Surówka, Krzysztof (1955- )
(1)
Szpara, Krzysztof
(1)
Tomczyk, Monika (chemia)
(1)
Topczewska, Jadwiga. Żywność tradycyjna i regionalna jako motyw przewodni plenerowych imprez kulinarnych na Podkarpaciu
(1)
Wesołowska, Monika (chemia)
(1)
Witczak, Mariusz
(1)
Witczak, Teresa
(1)
Witek, Magdalena (technolog żywności)
(1)
Zaguła, Grzegorz
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(11)
Kraj wydania
Polska
(11)
Język
polski
(10)
angielski
(1)
Temat
Jakość żywności
(9)
Żywność
(4)
Jakość produktu
(3)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(2)
Kuchnia regionalna
(2)
Kura domowa
(2)
Miód
(2)
Agroturystyka
(1)
Badania jakościowe
(1)
Chemia
(1)
Chów zwierząt
(1)
Chłodnie
(1)
Cynamon
(1)
Domy pomocy społecznej
(1)
Drób
(1)
Edukacja kulturalna
(1)
Gastronomia
(1)
Geofizyka
(1)
Gleba
(1)
Gospodarka wodna
(1)
Handel
(1)
Higiena
(1)
Hydrologia
(1)
Imprezy plenerowe
(1)
Jadłospis
(1)
Konsumenci
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Kulinaria
(1)
Kumaryna
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Leczenie dietą
(1)
Magazynowanie
(1)
Metale ciężkie
(1)
Mięso drobiowe
(1)
Mięso kurze
(1)
Mrożonki
(1)
Muzeum Kultury Ludowej (Kolbuszowa)
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Polityka ochrony środowiska
(1)
Produkcja zwierzęca
(1)
Produkcja żywności
(1)
Produkt regionalny
(1)
Radiestezja
(1)
Rasy zwierząt
(1)
Rhode Island (rasa kur)
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
Skanseny
(1)
Sondaże
(1)
Studenci
(1)
Studnie
(1)
Szkody popowodziowe
(1)
Szlaki turystyczne
(1)
Temperatura powietrza
(1)
Tradycja
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Turystyka kulturowa
(1)
Turystyka winiarska
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Właściwości chemiczne
(1)
Właściwości fizyczne
(1)
Zbiorniki retencyjne (hydrotechnika)
(1)
Łańcuch pokarmowy
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Żywność lokalna
(1)
Żywność pochodzenia zwierzęcego
(1)
Żółtonóżka kuropatwiana
(1)
Temat: czas
2001-
(9)
Temat: miejsce
Województwo podkarpackie (1999- )
(7)
Chorzelów (woj. podkarpackie, pow. mielecki, gm. Mielec)
(1)
Karpaty (góry)
(1)
Myczkowce (woj. podkarpackie, pow. leski, gm. Solina ; okolice)
(1)
Przemyśl (woj. podkarpackie)
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okolice)
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie)
(1)
Sanok (woj. podkarpackie)
(1)
Gatunek
Raport z badań
(6)
Artykuł z czasopisma naukowego
(2)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(2)
Artykuł z pracy zbiorowej
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Artykuł naukowy
(1)
Artykuł z czasopisma ekonomicznego
(1)
Artykuł z czasopisma rolniczego
(1)
Artykuł z gazety
(1)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(6)
Rolnictwo i leśnictwo
(6)
Medycyna i zdrowie
(3)
Chemia
(2)
Geografia i nauki o Ziemi
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
11 wyników Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Województwo podkarpackie w raporcie Diagnoza Społeczna 2009 przygotowanym na podstawie sondażu dotyczącego jakości życia.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Uwaga na "podtopioną" żywność! / (RED) // Kurier Sanocki. - 2008, nr 7, s. 4.
Dotyczy zaleceń Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Sanoku dotyczący niespożywania podtopionej w wyniku powodzi żywności.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Temperatura jako podstawowy parametr decydujący o trwałości żywności / Krzysztof Surówka, Ireneusz Maciejaszek, Katarzyna Puchyr, Joanna Banaś, Magdalena Witek. W: Bezpieczeństwo żywności i żywienia : wybrane zagadnienia = Food and nutrition safety : selected problems : praca zbiorowa. Cz. 1. - Przemyśl : Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska, 2017. - S. 78-92.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej